Microsoft, Windows 11’de Geçiş Anahtarları Desteğini Sunmaya Başlıyor!
  1. Anasayfa
  2. Güvenlik
Trendlerdeki Yazı

Microsoft, Windows 11’de Geçiş Anahtarları Desteğini Sunmaya Başlıyor!

Merhaba değerli Tech Dergi takipçileri yakın zamanda duyurulan Windows 11 hız kesmeden güncelleme almaya ve geliştirilmeye devam ediyor. Windows 11 son aldığı büyük güncelleme ile artık geçiş anahtarı desteği dönemini başlatmış oldu peki geçiş anahtarı nedir ve nasıl kullanılır? Gelin bu konuya beraber göz atalım.

Microsoft, Windows 11 masaüstü işletim sistemine yönelik büyük bir güncellemenin parçası olarak bugün Windows 11’deki geçiş anahtarları desteğini resmi olarak kullanıma sunuyor.

Microsoft, Windows 11'de Geçiş Anahtarları Desteğini Sunmaya Başlıyor!

Geçiş Anahtarı Nasıl Kullanılır?

Bu özellik, kullanıcıların web sitelerine ve uygulamalara kullanıcı adı ve şifre girmek zorunda kalmadan, sadece adını tamamlamak için cihaz PIN’ine veya biyometrik bilgilerine güvenerek giriş yapmalarına olanak tanıyor. FIDO standartlarını temel alan Şifre Anahtarları, hem güçlü hem de kimlik avına karşı dayanıklı bir şekilde şifrelerin yerini alacak şekilde ilk kez Mayıs 2022’de duyuruldu. O günden bu yana son aylarda Apple, Google ve bir dizi başka hizmet sağlayıcı tarafından benimsendi.

Teknoloji devi, Haziran 2023’te Insider programına geçiş anahtarı yönetimini eklemiş olsa da, bu gelişme, özelliğin genel kullanılabilirliğine işaret ediyor. İşletme ve İşletim Sistemi Güvenliğinden sorumlu başkan yardımcısı David Weston, “Geçiş anahtarları, güvenli oturum açma yönetiminin platformlar arası geleceğidir.” dedi ve ekledi. “Bir geçiş anahtarı, cihazınızda güvenli bir şekilde saklanan, benzersiz, tahmin edilemeyen bir kriptografik kimlik bilgisi oluşturur.”

Geçiş anahtarları, her web sitesi veya uygulamaya özel olmaları ve karmaşık parolalar oluşturma ihtiyacını ve bunları hatırlama zorluğunu ortadan kaldırmaları nedeniyle birçok avantaj sunar. Ayrıca aynı işletim sistemindeki veya ekosistemdeki cihazlar arasında senkronize edilerek oturum açma işlemi daha kolay hale getirilir. Windows’ta geçiş anahtarları Windows Hello aracılığıyla oluşturulur. Kullanıcılar kayıtlı geçiş anahtarlarını Başlangıç > Ayarlar > Hesaplar > Geçiş Anahtarları’na giderek yönetebilirler.

Microsoft, Windows 11'de Geçiş Anahtarları Desteğini Sunmaya Başlıyor!

Windows Hello For Business Geliyor!

Microsoft, bu duyurunun yanı sıra, BT ekiplerinin Microsoft Entra ID’ye katılan makineler için bir politika belirlemesine olanak tanıyarak kullanıcı kimliklerini güvence altına almak amacıyla kurumsal olarak yönetilen Windows 11 cihazlarına Windows Hello for Business’ı da getireceğini söyledi. Kuruluşla ilgili diğer iki dikkate değer özellik, yerleşik Windows Güvenlik Duvarı’nda yapılan geliştirmeleri ve cihazlarda yalnızca onaylanmış ve güvenilir uygulamalara izin verilmesini ve uç noktaların hileli kodlardan korunmasını sağlayan yeni bir Özel uygulama denetimi seçeneğini içerir.

Weston, Açıklamasının devamında; “İstenmeyen veya kötü amaçlı kodların çalıştırılmasını kontrol eden uygulama kontrolü, genel güvenlik stratejisinin kritik bir parçasıdır.” dedi ve ekledi. “Uygulama kontrolü genellikle kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmanın en etkili araçlarından biri olarak gösteriliyor.”

Windows 11 ile birlikte bizi her alanda güzel sürprizler bekliyor gibi, bende bu gelişmeleri takip ediyor olacağım ve sizlere güncel bir şekilde Tech Dergi farkı ile aktaracağım.

Bir başka konuda görüşmek üzere takipte kalın güncel kalın.

Yeniliklerden ve güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Tech Dergi X adresimizi takip etmeyi unutmayın.

GÜNCEL KONULAR:

Yeni Güvenlik Robotu Knightscope K5 New York Metrosunu Koruyacak!

Google, 2024’te Gmail Temel HTML Görünümünü Kullanımdan Kaldırıyor!

Ben Murat, 27 yaşında, evli ve bir çocuk babasıyım. Teknoloji tutkunu birisi olarak, okumak, yazmak ve araştırmak benim için vazgeçilmezler. Tech Dergi'de edindiğim deneyimlerle, sizlere teknoloji dünyasındaki son gelişmeleri aktarmaktan mutluluk duyacağım. İletişim E-Posta Adresi: murattimur@techdergi.net

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir