Türkiye’de Şubat Ayı Startup Verileri!
  1. Anasayfa
  2. Genel

Türkiye’de Şubat Ayı Startup Verileri!

Startup’ların kaynakçası sayılabilecek raporlar yayınlayan StartupMarket şubat ayına dair veriler yayınlandı.

2018 yılından itibaren faaliyet gösteren Türkiye’nin en önemli startup ekosistem öncülerinden StartupMarket’in 2018 her ay düzenli olarak yayınladığı kaşif raporu verilerine göre; Şubat 2022’de Türkiye’de toplam 15 Startup’a yaklaşık 151 milyon USD değerinde yatırım yapıldı. Bunların arasından 121 milyon USD yatırım alan ve Türkiye’nin 6. Unicorn şirketi olan Insider dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye'de Şubat Ayı Startup Verileri!

Yukarıdaki verilere Insider’ı dahil etmediğimizde Şubat 2022’de Türkiye’de toplam 14 Startup’a yaklaşık 30 milyon USD değerinde yatırım yapıldı. Bunların arasından 11 milyon USD yatırım alan Midas dikkat çekerken, Midas’ı Emre Tınaztepe tarafından 2018 yılında kurulan, şirketlerin siber tehditlere daha hızlı ve daha etkili bir şekilde yanıt vermesini sağlayan siber güvenlik girişimi ve 10 milyon USD yatırım alan Binalyze izliyor. Ardından canlı yayınlarda ürün tanıtımlarını izlerken hemen alışveriş yapabileceğiniz video alışveriş uygulaması olan ve Yıldız Ventures’dan  4,4 milyon USD yatırım alan girişim ClickMeLive geliyor.

Yapay zeka destekli çok kanallı büyüme yönetim platformu ve 5 kıtada, 28 ülkede hizmet veren yerli girişim Insider, QIA, Sequoia Capital, Riverwood Capital, Esas Private Equity, Wamda Capital, Endeavor Catalyst ve 212’nin dahil olduğu Seri D turunda 121 milyon dolar yatırım aldı. Değerlemesi 1 milyar doları aşan girişim, Türkiye’nin ilk unicorn yazılım şirketi oldu.

Türkiye’nin 6. Unicorn’u olan Insider şirketinin kurucu ortağı ve CEO’su “Fark Yaratan Kadınlar Ödüllü” Hande Çilingiri ve ekibini tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz!

Türkiye'de Şubat Ayı Startup Verileri!

Şubat ayında yapılan yatırımların sektörel dağılımına baktığımızda, finans teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren ve pazaryeri olarak hizmet veren startupların öne çıktığını görüyoruz. Bilginin dijital kaynaklarda depolandığı dönemde hem dijital dönüşümün getirdiği kolaylık hem de güvenlik problemlerinin bertaraf edilebilmesi finans alanında paranın dijitalleşmesine sebep oldu.

Oyun sektörü, birçok yaratıcı parça içeren büyük bir ekosistem olmasından ötürü girişimciler, kendi yetenek ve yaratıcılıklarını çağdaş bir sentez ile yenilikçi iş modellerine çevirebiliyor. Bu da oyun girişimciliğinin daha öne çıkmasına sebep oluyor.

Türkiye’de mobil oyun sektörü sınırlarını aşarak uluslararası pazarda güçlü bir konuma geldi. Bu da dalga etkisi yaratarak, yeni oyun girişimlerinin kurulmasına ve yatırımcıların tercihlerini oyun sektöründen yana kullanmasına neden oluyor.

Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir