OGM, kullandığı yüksek teknolojileri TEKNOFEST’e taşıyor
  1. Anasayfa
  2. Genel

OGM, kullandığı yüksek teknolojileri TEKNOFEST’e taşıyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), bu yıl dördüncüsü düzenlenecek TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline ilk kez katılıyor. Yüksek teknolojiyi kullanan nadir kamu kurumlardan olan OGM, festivalde orman yangınlarında kullandığı İHA (Bayraktar), komuta helikopterleri, arazözler, su tankerleri, insansız kuleler, karar destek sistemi, araç takip sistemi (Arvento) ve Yangın-Cell gibi sahip olduğu teknolojileri sergileyecek. Bu yıl geliştirilen ve depremlerin ormanlara olan etkilerini simüle eden ‘deprem simülasyonu’ ile rüzgarların etkisini gösteren ‘’rüzgâr simülasyonu’’ OGM tarafından ilk defa festivalde gösterilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem atfettiği ve her yıl iştirak ettiği Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali, bu yıl 21-26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda düzenleniyor.  Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan festivalde bu yıl ilk kez OGM’de yer alacak. Özellikle orman yangınlarının önlenmesi ve erken müdahale edilmesi konusunda yerli ve yabancı en güncel teknolojileri kullanan OGM, etkinlik alanında yer alacak standında TEKNOFEST ziyaretçilerini ağırlayacak. Orman yangınları için kullanılan yerli üretim insansız hava aracı Bayraktar’ı sergileyecek olan OGM ayrıca, komuta helikopterleri (Bell-429), arazözler, su tankerleri, insansız kuleler, karar destek sistemi, araç takip sistemi, Yangın-Cell gibi teknolojileri meraklılarıyla buluşturacak.

OGM, kullandığı yüksek teknolojileri TEKNOFEST’e taşıyor

İHA görüntüleri canlı olarak izletecek 

Festivale katılanlara anlık olarak İHA’lardan ve kule kameralarından gelen görüntülerin nasıl takip ettiğini, araçların yangın mahalline nasıl sevk edildiği ve koordinasyonun nasıl sağlandığını canlı olarak izletilecek. Türkiye’de ilk örneği olan ve OGM’nin gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri anlık olarak takip ettiğini, raporladığını ve denetlediğini gösteren yerli yazılıma sahip Orman Bilgi Sistemi (ORBİS) de ana ekran ve mobil uygulamaları üzerinden sergilenecek.  Ayrıca dünyada örneği olmayan ve bu yıl geliştirilen, depremlerin ormanlara olan etkilerini simüle eden ‘’deprem simülasyonu’’ ve rüzgarların ormanlar üzerinde etkisini simüle eden ‘’rüzgâr simülasyonu’’ ilk defa sergilenecek. 

Karabük Üniversitesinde Tıp Mühendisliği öğrencisiyim. Editörlük dışında metin yazarlığı da yapmaktayım.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir