Tech dergi olarak e-ticaret yazı dizisine başlamıştık ve bir sonraki yazımızın e-ihracat olacağını söylemiştik. Bu yazımızda dropshipping ve e-ihracatı ele aldık
Dövize bağlı yaşadığımız global dünyada kazancımızın da döviz olması bizi maddi açıdan tatmin eder. Bu yazımızda Döviz kazanmanın yolu olarak anılan dropshipping e-ticaret sistemin ne olduğu ve aslında ne olmadığı konusunu ele aldık.
Geçenlerde bir paylaşımda okumuştum. Söyleyenini hatırlamıyorum. “Gerçek kahramanlar ülkesine gizli gizli döviz getirenlerdir” yazmıştı. Yurt dışına dövizle ürün satmak ; hem kendimiz hem de Ülkemiz adına yapabileceğimiz en güzel kazanç yöntemidir. Peki bunu nasıl sağlayacağız
Dropshipping Sistemi Nasıl işler ?
Amazonda satışı genelde Amerikaya satış olarak ele alırlar ama bir çok ülkede faliyeti vardır. Ülkemizde olduğu gibi. İlk başta Yurt dışına üretmediğiniz hatta hiç görmediğiniz bir ürünü satarak zengin olacağınızı iddia ettikleri yöntem olan dropshipping sitemini ele alalım. Bir bütün olarak dilimize çevirdiğimizde direk nakliye olarak çevriliyor. Dropshipping nedir peki? Bu sistemde anlatılan ve Çinli bir üreticiden satacağınız ürünü buluyorsunuz. Amazon üzerinden bir satıcı hesabı açıp ürünü amazona yüklüyorsunuz. Amazon Türkiye bankalarını tanımıyor bir Payoneer hesabı açıyorsunuz. Onaylanması bazen 3 günü buluyor, bazen geçiyor hızlandırma yöntemleri mevcut. Google trendlerden en çok aratılan kelimelerden giden ürün analizleri yaparsınız. Aliexpres veya Alibaba gibi sitelerden o analizini yaptığınız ürünün alabileceğiniz bir satıcı bulursunuz, anlaşırsınız. Ürünleri amazona yüklersiniz. Beklersiniz satış gelmesini. Belki bir kaç reklam kampanyası alırsınız satışlarınızı arttırmak için. Bir gün beklenen olur ve bir satış yaparsınız. Ama satıcının alıcıya ne yolladığını bilmezsiniz. Alıcı ürünü beğenmeyip iade etmek isterse bütün sorun burada başlıyor. Bu sorunlarla uğraşırken amazon dropshipping yaptığınızı anlar ve hesaplarınızı kalıcı olarak kapatır kendi adınızla ve kimlik numaranızla kesinlikle bir amazon hesabı açamazsınız.
Bilgi bedavadır ulaşılması biraz zordur. Çünkü engin bir dağdır. Ama tecrübe için hayatta yenen kazıkların bileşkesi derler. Bu yazdıklarımızı size yaşatmak için belli bir ücret talep edenler mevcut piyasada.
E-ihracat İle Sen Kazan Ülken Kazansın
Ülkemizde üretilen bir ürünü satmaktır en mantıklı olanı. E-ihracat siteleri kurdurmak biraz maliyetli olabiliyor. İlk başlarda pazar yerleri ile başlamak en mantıklısı. Amazon bir pazar yeridir ve kendi stoğunuzda olan ürünleri tedarik ettiğiniz ürünleri kendi markanız kendi ambalajınız ile buralarda çeşitli ülkelere satabilirsiniz. Ülkelerin bütün planlamaları e-ihracat yönünde. Ülkemizde satıcılara kolaylık sağlamak e ihracata teşvik etmek için için mikro ihracat sınırı var. Bu sınır 150 kg ve 7500£ olarak belirlenmiş. E-ihracat seminerlerinde bu 150 Kg ve 7500′ üzeri siparişleri almayın diye konuşma yapanlar olmuştu.
E-ihracatta Kargo Firmaları
Yurt dışı nakliye partnerliği olarak şahsi olarak gördüğüm DHL firması bu konuda büyük rol yüklenmiş. İhracat yapanların en çok takıldığı yer nakliye konusuydu. Ürün bedelinden yüksek çıkan kargo hizmet bedelleri satıcıları ciddi anlamlarda önünü kapatıyordu. Bu sorunlarda kargo firmalarının e-ihracatı benimsemesi öneminin farkına varmasıyla ortadan kalkmaya başladı.
Şimdiden Harekete geçip kendi rotamızı oluşturmalıyız. Globalleşen dünyada e-ihracatta kendi romanımızın kahramanı olmalıyız. Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça avcıların hikayelerini dinlemek zorundayız.
İnstagram hesaplarımızdan en güncel içeriklerimizi takip edebilirsiniz.