Fuchsia Geliştirici Sitesi Yayına Girdi!
  1. Anasayfa
  2. Mobil

Fuchsia Geliştirici Sitesi Yayına Girdi!

Fuchsia

Google’ın uzun zamandır yeni işletim sistemi üzerinde bir takım çalışmalar yaptığı biliniyordu. İlk olarak 2016 yılının Ağustos ayında ortaya çıkan “FuchsiaOS” adı verilen bu yeni işletim sistemi, nihayet detayları ile birlikte fuchsia.dev resmi sitesinde gerekli talimatlar ve detaylarla gün yüzüne çıktı.

Daha önce FuchsiaGit’te mevcut olan bilgilerin aynına sahip olan yeni fuchsia.dev sitesi, öncekine kıyasla daha iyi bir arayüz ve doğrulanabilir biçimlendirmelerin yanında daha okunaklı, açıklayıcı ve talimatların en iyi biçimde anlaşılabildiği bir site olarak karşımıza çıkıyor.

Site şu anki haliyle oldukça sade görünüyor. Statik açılış sayfası, yeni işletim sistemi meraklıları için bir dizi açıklamaların bulunduğu geliştirici belgelerine yönlendiriyor.

Fuchsia Ana Ekran
fuchsia.dev
  • Fuchsia Geliştirici Sitesi Yayına Girdi!
  • Fuchsia Geliştirici Sitesi Yayına Girdi!

Fuchsia OS Özellikleri!

Baştan aşağı sıfırdan yazılan bu yeni işletim sistemi, tüm cihazlarla uyumlu yapısıyla öne çıkıyor. Material Design tasarım şeklinin benimsendiği bu yeni işletim sisteminde, Dart programlama temelli uygulamalar yer alıyor. Öte yandan bu işletim sistemi %100 Google ürünü olduğu için Google’a ait Zircon çekirdeğini kullanıyor.

Şu an için bu işletim sistemi son kullanıcıya uygun değil. Bununla beraber sadece Debian ve MacOS platformları için test yazılım talimatları bulunuyor.

Google’ın yeni işletim sistemi için yayımlanan eski FuchsiaGit belgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Google’ın yeni işletim sistemi için yayımlanan yeni geliştirici sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bir çok işletim sistemine hakim, yüksek donanım bilgisine sahip ve yazılıma büyük ilgi duyan; 2019 yılı Haziran ayında TECH DERGİ ekibine dahil olan Murat Arık, Atatürk Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam ediyor.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir