1. Anasayfa
  2. Savunma

Otokar, SAHA EXPO’da 5 Yenilikçi Aracıyla Göz Dolduruyor

Türk Savunma Sanayisinin Gururu Otokar, SAHA EXPO 2024’te

Otokar, SAHA EXPO’da 5 Yenilikçi Aracıyla Göz Dolduruyor

Koç Topluluğu’nun bir parçası olan Otokar, 26 Ekim 2024 tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı‘nda yer alıyor. Fuar boyunca, Otokar’ın öne çıkan 5 zırhlı aracı, sektördeki yerini bir kez daha kanıtlayacak.

Sergilenen Araçlar:

  • COBRA II
  • URAL
  • ARMA 8×8
  • ARMA 6×6
  • AKREP II

Otokar, bu yıl dördüncü kez düzenlenen fuarda, zırhlı araçlarını sergileyerek, geniş ürün yelpazesini ziyaretçilere tanıtma fırsatı bulacak.

Otokar, SAHA EXPO’da 5 Yenilikçi Aracıyla Göz Dolduruyor

Otokar: Global Bir Oyuncu

Genel Müdür Aykut Özüner, Otokar’ın Türk savunma sanayisini temsil etme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“NATO ve Birleşmiş Milletler’in uzun yıllardır tedarikçilerinden biri olan Otokar’ın zırhlı araçları, Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil 5 kıtada 40’tan fazla dost ve müttefik ülkenin envanterinde yer alıyor. Dünyanın en zorlu coğrafyalarında, riskli bölgelerde aktif görev yapan araçlarımızın başarısı neticesinde kullanıcı sayımız her geçen gün artıyor.”

Savunma Sanayisinde Rekabet

Özüner, Otokar’ın yalnızca bir araç üreticisi değil, aynı zamanda savunma sanayisinde global bir oyuncu olduğunu belirtti:
“Tasarım, geliştirme, teknoloji ve mühendislik kabiliyetlerimizle küresel ölçekte dünya devleriyle yarışıyoruz. Türk savunma sanayisinin gücünü yurt dışında başarıyla temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bu yıl, Otokar olarak dünyanın dört bir yanındaki prestijli fuarlara katılım sağladık. Şimdi de ülkemizde, SAHA EXPO gibi önemli bir platformda, kara sistemlerimizdeki geniş ürün gamımızı ve kabiliyetlerimizi tanıtmaktan mutluyuz.”

Hedef: İhracat ve Teknoloji Transferi

Otokar, ürün ihracatının yanı sıra Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetleriyle de ülke ihracatına katkı sağlamayı sürdürecek. Otokar, SAHA EXPO 2024’te, Türk savunma sanayisinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.


Ziyaretçiler, fuar boyunca Otokar’ın üstün kabiliyetlere sahip zırhlı araçlarını yakından inceleme fırsatı bulacak. Türk savunma sanayisinin bu önemli temsilcisi, SAHA EXPO‘da bir kez daha sektördeki güç ve yenilikçiliğini sergileyecek.

Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir