1. Anasayfa
  2. Startup

Teknopark İstanbul'da Üst Düzey Atama: Prof. Dr. Abdurrahman Akyol Göreve Başladı

Teknopark İstanbul Genel Müdürlüğü’ne Prof. Dr. Abdurrahman Akyol Atandı

Türkiye’nin derin teknoloji merkezi Teknopark İstanbul’da, yeni bir liderlik dönemi başladı. 7 Ekim 2024 itibarıyla, Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, Teknopark İstanbul Genel Müdürlüğü görevini M. Fatih Özsoy’dan devraldı. Akyol, savunma sanayii ve ileri teknoloji alanlarında önemli deneyime sahip bir isim olarak dikkat çekiyor.

Teknopark İstanbul, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığında faaliyet gösteriyor ve Türkiye’nin savunma, siber güvenlik, enerji, yapay zeka, robotik sistemler ve biyoteknoloji gibi kritik alanlarda inovasyon merkezi olma hedefiyle hareket ediyor. 483 Ar-Ge firması, 10 bin 305 Ar-Ge mühendisi ve 3 bin 680 milli projeye ev sahipliği yapan bu merkez, ülkenin derin teknoloji ekosistemini büyütmeye devam ediyor.

Teknopark İstanbul Genel Müdürlüğü’ne Prof. Dr. Abdurrahman Akyol Atandı

Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, Teknopark İstanbul’a ASELSAN Akademi Direktörlüğü görevinden geliyor. Ayrıca Gebze Teknik Üniversitesi’nde 20 yılı aşkın süre boyunca çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu. Bu görevler arasında Genel Sekreterlik, TTO Koordinatörlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlar yer alıyor. Akyol, ulusal ve uluslararası birçok hakemli dergide yayımlanan makaleleri ve 1.500’ün üzerinde atıf alan çalışmalarıyla tanınıyor.

Teknopark İstanbul’daki bu atama, merkezin savunma sanayiinden biyoteknolojiye kadar geniş bir yelpazede yerli ve yabancı firmalara sunduğu desteklerin daha da artmasını sağlayacak. Prof. Dr. Akyol’un vizyoner liderliğiyle, Türkiye’nin derin teknoloji alanındaki rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Akyol, bu yeni görevinde ASELSAN’ın iştiraki olan TR Eğitim Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürecek ve aynı zamanda KADEM Derneği’nin ‘İnovasyonda Kadın’ projesindeki mentörlük faaliyetlerine devam edecek.

Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, evli ve iki çocuk babası. Türkiye’nin teknoloji geleceğinde önemli bir rol oynayacak olan bu atama, Teknopark İstanbul’un ulusal ve uluslararası projelerde daha güçlü bir aktör olma hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir