Epson, üretimde lazer teknolojisini tamamen bırakma kararı aldı
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Epson, üretimde lazer teknolojisini tamamen bırakma kararı aldı

Epson, sürdürülebilir bir yaşam için büyük bir adım atarak lazer yazıcıların küresel satışını sona erdirme kararı aldı. Aynı zamanda Epson’un inkjet yani mürekkep püskürtmeli Isısız Teknolojisi ile geliştirilen yeni çok işlevli yazıcı (MFP) ürünleri de pazara sunuluyor. Epson’un Isısız Teknoloji’ye sahip yazıcıları, ısıya ihtiyaç duymadığı için dünyayı ısıtmıyor ve daha az enerjiyle tasarruflu çalışıyor.

Epson, 2026 yılına kadar lazer yazıcıların küresel satış ve dağıtımını sona erdireceğini açıkladı. Epson, ofisler için inkjet yani mürekkep püskürtmeli baskı teknolojisine olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. Kararı açıklayan şirket, inkjetin sürdürülebilirlikte anlamlı ilerlemeler sağlama potansiyelini vurguladı. Bu potansiyel, farklı teknolojilerin çalışma biçiminden kaynaklanıyor. Lazer teknolojisi işlem sırasında yüksek ısıya ihtiyaç duyarken mürekkep püskürtme teknolojisi ısıya ihtiyaç duymadığı ve çalışmak için daha az enerji gerektirdiği için çok daha çevreci olarak biliniyor.

100 milyan Yen’lik yatırım yapmıştı

Bu açıklama, Epson’un sürdürülebilir inovasyona 100 milyar Yen’lik (¥) yatırımını duyurmasından bir yıl sonra geldi ve yeni kurumsal mürekkep püskürtmeli çok işlevli yazıcı (MFP) serisinin piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geldi.

Epson EMEA’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Rob Clark şöyle konuştu: “Lazer pazarından ayrılma kararı kaçınılmaz oldu. Bir şirket olarak sürdürülebilir inovasyon ve eyleme kendimizi adadık ve lazer yazıcılar buna uymuyor. İş inkjetleri ile karşılaştırdığımızda daha fazla enerji tüketiyor ve daha fazla sarf malzemesi kullanıyorlar. Baskı işimiz bunun yerine %100 piezo Isısız Teknoloji’ye yani inkjete odaklanacak ve ortaklarımız ve son kullanıcılar için verimli, sürdürülebilir baskı çözümleri sunmak için kendi teknolojimizden yararlanacak.”

Yüzde 88, enerjiyi önemli buluyor

Uluslararası Data Şirketi (IDC) verilerine göre, Batı Avrupa’daki ticari mürekkep püskürtmeli pazarının, lazer baskı talebindeki yıllık %-0,4’lük düşüşün aksine, yılda +%5,1 oranında büyümesi bekleniyor. IDC araştırması ayrıca donanım karar vericilerinin %88’inin artık yeni baskı cihazlarını seçerken enerji tüketimi ve israfının (%87) “son derece” veya “çok” önemli olduğunu düşündüğünü gösteriyor.

Yeni yazıcı serisi tanıttı

Epson, üretimde lazer teknolojisini tamamen bırakma kararı aldı

Epson’un piezo Isısız Teknolojisi’nden yararlanan yeni WorkForce Enterprise AM Serisi, Epson’un kurumsal baskı portföyünü tamamlıyor. Yeni seri, orta pazara hitap eden ve Epson kurumsal mürekkep püskürtmeli ürün serisinin geri kalanını tamamlayan 40-60 ppm baskı hızları sağlıyor. Kompakt ve hafif tasarımıyla ön plana çıkan ürünler, üretim ve nakliye sırasında kullanılan kaynakları sınırlamaya yardımcı oluyor. Yüksek verimli mürekkep kartuşları ayrıca sarf malzemelerinin malzeme kullanımını, nakliyesini, depolanmasını ve kullanım sonu yönetimini azaltırken, rutin bakım için arıza süresini azaltıyor.

Artık her kategoriye uygun ürün var

Epson CISMETA Bölge Direktörü Suat Özsoy ise şöyle konuşuyor: “Bu yeni ürünler, küçük çalışma grubu ünitelerinden yüksek hızlı departman makinelerine kadar ticari mürekkep püskürtmeli MFP ürün grubumuzu tamamlıyor; yani iş işlevi veya baskı talebi ne olursa olsun, artık her kategoriye uygun bir ürünümüz var. İş odaklı inkjet serimizde sunduğumuz her ürün, işletmelere kendi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları teknolojiyi sağlıyor. İş ortaklarımız ve müşterilerimiz için güç tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmada gerçekten fark yaratan sürdürülebilir teknolojiler üretme konusunda tutkulu ve gururluyuz. Inkjet teknolojisine geçiş yapan her işletme daha sürdürülebilir bir topluma katkıda bulunuyor.

Diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz!

TurkNet’e yeni CTO Doğan Aydın oldu

Günlük güncel haberleri takip ediyor ve sizinle paylaşıyorum.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir