Yerli yapay zeka sağlık sektörünü dijitalleştirdi
  1. Anasayfa
  2. Tıp

Yerli yapay zeka sağlık sektörünü dijitalleştirdi

27.12.2021 – Günümüzde birçok hastalığın tanısı genetik inceleme sonucunda konulabiliyor. Tanıyla beraber tedavi süreçleri de kolaylaşıyor.  Dijital sağlık alanında 20 yılı aşkın tecrübeye sahip ekibiyle görüntüleme ve analiz sistemleri geliştiren Argenit, yapay zeka destekli görüntüleme sistemlerini yerli kaynaklarla üreterek hekimlerin işlerini kolaylaştırıyor.

35 yaş üstü doğumlarda down sendromu 2,5 kat artıyor
Down sendromunda genetik incelemelerin dijitaleleştirilmesinin sağlık sektöründe Türkiye’ye boyut atlattığını söyleyen Argenit kurucu ortaklarından Burak Buyrukbilen, “Her 800 doğumun birinde down sendromu bulunuyor. Doğum yaşı 35’i aştıkça bu oran 350’de bire çıkıyor. Down sendromu ve kanser türlerinde bulunan hücre çekirdeği içerisindeki kromozomal anomaliler erken teşhis edildiğinde bu tür hastalıkların tanı ve tedavi başarısı artıyor. Geliştirdiğimiz yerli yapay zeka yazılımları ile hastalıkların genetik profillendirmesinde yüzde 99,9 oranında başarı yakaladık. Argenit hayata geçirdiği projeler ile uluslararası düzeyde Türkiye’yi  başarılı bir şekilde temsil ediyor.” dedi.

Sağlık teknolojisi

Yerli yapay zeka sistemi dünyaya açıldı 
Ülkemizdeki genetik tanıların yüzde 65’i Argenit’in geliştirdiği yerli sistemler üzerinden sağlanıyor. Türkiye’deki 100’ün üzerinde hastane ve genetik tanı merkezinde 300’ün üzerinde kurulu genetik tanı sistemi olan Argenit, patente konu olan genetik tanıda yapay zeka sistemi geliştiren ve kullanan dünyadaki tek firma. Türkiye ile birlikte, tüm Türk Cumhuriyetleri ve İran başta olmak üzere bir çok komşu ülkede kullanılan 100’e yakın sistemi ile Argenit genetikte milli teknoloji hamlesini gerçekleştiriyor.

Dünyanın Ilk CRISPR Vadisi Türkiye’de Kuruldu

Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir